Salamon Klára és Tara - Interjú a világbajnok párossal

Blog :: Friss hírek 2018. május 15., kedd 12:19

Egy világbajnoki cím mindig és mindenben hatalmas siker, kiváltképp, ha azt ember és állat együttes erővel éri el. Ebben a megtiszteltetésben volt része Salamon Klárának, és különleges juhászkutyájának Tarának, hiszen a Hollandiában megrendezett mentőkutyás VB-n az SOS Mentőkutyás Egyesület képviseletében ők bizonyultak a világ legjobbjainak. Mivel a Quebeck remek kapcsolatot ápol a Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetségével, természetesen rögtön megkerestük Orlik Zoltán elnök urat, aki készséggel segített összehozni egy interjút a friss győztes gazdival!

 

Kedves Klára, engedd meg, hogy a Quebeck nevében gratuláljak Nektek. Mi alapozta meg ezt a sikert, érzésed szerint miben sikerült jobbnak lenni a többieknél?

Elsősorban kondícióban! A kondíció, a rutin és az évek, ezek összessége hozta meg számunkra ezt az áttörést. Tarán kívül volt még több versenyző, és nagyon jó kutyák, akikről tudni lehetett, hogy komoly potenciált képviselnek, és ugyancsak esélyesei lehetnek a versenynek. Úgy gondolom, hogy jó volt a felkészülésünk, és ez adta azt a pluszt, amivel felülkerekedtünk. Hetente két-három alkalommal tíz kilométert futtattam Tarát, hosszú sétákat tettünk, labdával edzettünk rengeteget, hogy a szituációs játékokról már ne is beszéljek, szóval megdolgoztunk az eredményért.

Hogyan ünnepeltétek meg a fantasztikus győzelmet? Te pezsgővel, a kutyusod pedig csirkecombbal? 

Nyúlhússal! (nevet) Neki már megvolt a jutalom, de nekem eddig sajnos nem volt időm ünnepelni. Még a világbajnokság utózöngéit intézem, anyagokat szedek össze, képeket válogatok, illetve lefoglalnak az otthoni rutinfeladatok, a családi logisztika. De mindenképpen fogunk koccintani a győzelmre a mentőkutyás csapattal, hiszen már régóta szerettük volna ezt a sikert. 

Milyen kutyus Tara, a munkában és a munkán kívül?

Ő egy kilenc esztendős holland juhász szuka, aki arra lett kitenyésztve, hogy dolgozzon. Hollandiából származik ez a fajta, ahol régen használták terelésre, vadászatra, őrző-védő feladatokat teljesített, de a háborús helyzetben mentőként és keresőkutyaként is szolgáltak. Ilyen génekkel egy eb a gazdája parancsait, kívánságait lesi, és szívvel-lélekkel hajtja végre őket. A munkában energikus, temperamentumos, éber és tettre kész, míg ő is „kutyából van”, így szeret sokat ugatni. Ha a temérdek energiáit levezette az ember, utána pedig nem veti meg a pihenést, a lustálkodást sem.

Egy ekkora siker után hová-merre indulhatsz még tovább, milyen célok vezérelnek?

Az előző kutyámmal kijutottam Szumátrára, éles helyzetben keresni, ez lehetne egy következő lépcsőfok. De mivel az ilyen küldetések nagyon ritkák, ez Tarával valószínűleg nem fog összejönni. Ősszel készülünk kvalifikációt szerezni a jövő évi világbajnokságra, valamint igyekszünk a többi csapattársnak segíteni a vizsgára való felkészülésben, jelenleg ezek a legfontosabb terveink. 

Végezetül, mivel foglalkozol, ha éppen nem a világ mentőkutyás csúcsait döntögeted?

A civil életem úgy alakítottam, hogy mindenképp ezzel foglalkozhassak, és nagyon szerencsésnek mondhatom magam, mert olyan családi hátterem és főnököm van, akikkel ez abszolút működni tud. Az egészségügyben, részmunkaidős nővérként tevékenykedek egy pesti kórház intenzív osztályán. Ha épp nem dolgozom és nem kutyázom, akkor természetesen próbálok minél több időt a férjemmel és a kisfiammal tölteni, akiket szintén nagyon vonz a mentőkutyás lét.

Írta: Tóth Krisztián Márk 

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;