Szilveszteri tűzijáték - Valami megmozdult Magyarországon?

Blog :: Friss hírek 2019. december 30., hétfő 22:30 quebeck, Szenvedélyünk a kutya, Szilveszter

Ami másnak vigadalom, az a legtöbb állatnak és állattartónak maga a horror. A szilveszteri tűzijáték és petárdázás évről évre visszatérő probléma a kutyás társadalomban, a helyzet komolyságáról pedig elég csak annyit mondani, hogy az év ezen szakaszában kóborol el otthonról a legtöbb négylábú.

 

Természetesen nem világot látni indulnak, hanem riadalmukban szöknek el, és rendszerint az elszenvedett sokktól haza sem találnak. Az erős társadalmi nyomás hatására már tavaly is volt olyan település, ahol elmaradt a népre méretezett „cirkusz és kenyér”, idén pedig még több város csatlakozott ehhez a nemes kezdeményezéshez.

Miskolc polgármestere Facebook bejegyzésben közölte a borsodi város lakóival, hogy az állatok védelmében idén elmarad a tűzijáték, de a petárdákra költött összegnek is lehet jobb helyet találni. Ugyanezt az utat követik Szentendrén, ahol szintén a közösségi médiában hívták fel a szilveszterezők figyelmét, idén ne számítsanak ilyen jellegű műsorra, egyúttal mindenkit megkértek a durrogtatás mellőzésére is.

Esztergomban kapcsoltak a leghamarabb, itt már novemberben bejelentették, hogy tűzijáték helyett látványos fényshow-val várják az óévbúcsúztatókat. Tata büszke lehet, hiszen 2018-ban ők indították el azt a mozgalmat, ami most már több nagyvárost is a sorai közt tudhat. A tataiak legfőbb célja az Öreg tavon telelő több tízezer vízimadár nyugalmának megőrzése volt, de kezdeményezésükkel nagyon sok hobbyállat tartó szívébe is belopták magukat.

Azonban ne feledjük, nem csak a megátalkodott és javíthatatlan petárdázóké, tűzijáték lövöldözőké a felelősség, mi magunk is sokat tehetünk kedvenceink védelmében. Az éjfélhez közeledve engedjük be őket a lakásunkba, gondoskodjunk számukra megfelelő hangszigetelésről és/vagy figyelemelterelésről, nyugtató hatású táplálékkiegészítőről, hogy ne rosszkedvvel, tehetetlen szomorkodással induljon az újév.

 

Írta: Tóth Krisztián Márk

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;