Szolgálati kutyák országos versenyét rendezik meg Vácon, 2017. november 18-án!- A szervezővel, Csáki Tiborral beszélgettünk

Blog :: Friss hírek 2017. november 09., csütörtök 10:10

Csáki Tibor kutyakiképzőként nap mint nap rengeteg négylábúval van körülvéve. Izgalmas életpálya és világ ez, amely gyorsan megfertőzi az embert. Utóbbi Tibornál már egészen korán elrendeltetett, többek között erről is beszélgettünk a kutyaiskolát vezető szakemberrel!

 

Ki vezetett rá, képzett erre a pályára?
Édesapámtól és a családomtól kaptam az indíttatást, mondjuk úgy, hogy tőlük jött az ihlet. Apróságokat otthonról is ellestem, de az igazi alapokat már iskolában szereztem meg, ami kutyakiképző bizonyítványt adott. Majd a későbbiekben ehhez társult a kellő tapasztalat is. 


Kutyakiképzés. Dióhéjban, miként működik, hogyan képzeljük el?
Abszolút humánus módszerekkel dolgozom, ezt máshogyan nem is érdemes csinálni. Az ember azért választja ezt a hivatást, mert maga is állatbarát, imádja az ebek közelségét. Nem idomárok vagyunk, hogy fenyítsük az állatokat. Labdával és jutalomfalatokkal „operálunk”. Motiválttá, partnerré és játszótárssá tesszük a kutyákat, ösztönszintre emeljük azon igényüket, hogy ők maguk akarják az efféle rendszeres foglalkozást! 

 


Milyen féle-fajta kutyusokkal foglalkozol? 
Zömében inkább munkakutyákkal tevékenykedem. Őrző-védő-munkakutya specifikus oktatást végzek, erre pedig nem alkalmas minden fajta. Minden kutyusnak meg lehet tanítani a „szakmát”, de az már kérdéses, hogy el tudja-e majd látni a feladatát. Ettől függetlenül a fegyelmet és a következetességet megtanulják a nebulóink! (nevet)

 


Szervezel egy rendezvényt, amely a kutyaiskoládban tartasz november 18.-án. Miről szól majd a váci esemény, és hogyan kapcsolódik hozzá a Quebeck?
Profi és amatőr kategóriában rendezünk bajnokságot szolgálati kutyásoknak. Ebek és gazdáik öt gyakorlatban, plusz egy engedelmességi teszttel mérettetnek meg. Azért is lesz öt feladat, hogy igazságosan legyen lehetőség elbírálni, melyik kutya a legfelkészültebb. A munkaengedelmességi teszttel pedig a kézben tarthatóságot fogjuk értékelni. 
A munkakutyáknál elengedhetetlen a táplálékkiegészítők használata, itt jön képbe a Quebeck. A cég pedig azt a minőséget képviseli, amelyet mindenki - köztük jómagam is - szívesen ad kedvencének, társának. Ezért külön örömmel tölt el, hogy a Q-Products, mint a versenyünk fő támogatója is megjelenik!

 


Tehát használod a termékeinket, és szereted is őket. Miben más, miben jobb, mivel ad többet a Quebeck?
Rögtön azzal kezdem, hogy van pár olyan jellegű termék, amit máshol nem talál meg az ember. Ezek a természetes teljesítményfokozók. Még számos más példát is tudnék mondani, de legyen egy munkakutyás vonatkozású: ott vannak az ízületjavító készítmények, melyek ár-érték viszonylatban magasan jobbak a többi piacon fellelhető terméknél. Számomra nagyon fontos a gyógyszermentesség is, hogy kizárólag természetes alapanyagokat tartalmazzanak a készítmények. 
Hatalmas előny, hogy egy véletlenül elrontott adagolás sem okoz problémát!


Hamarosan a tápok szegmensébe is belekóstol a Quebeck. Kutyás szakemberként mit gondolsz erről?
Az eddigi termékskálát nagy megelégedéssel használom. A tápot is várom már, mert tudomásom szerint baráti ár képzés mellett juthatunk majd magas minőségű, vitamindús tápanyagokhoz. 
Igazán kíváncsi vagyok!

Írta: Tóth Krisztián Márk  

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;