The Hound Project- Mi rajongók lettünk!

Blog :: Friss hírek 2018. október 01., hétfő 19:26

Szenvedélyünk a kutya, elkötelezett hívei vagyunk a felelős állattartásnak,emellett pedig rajongunk mindenért, ami egyedi és örömet okoz mind a kutyáknak mind pedig a gazdiknak. Így találtunk rá egy szuper márkára, a The Hound Projectre! Csodálatos design kiegészítőket, ruhákat és játékokat találhattok a kínálatukban, amelyek ráadásul újrahasznosított anyagokból készülnek. Interjúnkban Iskrával, a the Hound Project alapítójával beszélgettünk.

 

Honnan jött a The Hound Project ötlete? 

A The Hound Project nagyjából egy éve kezdődött. Egy este - amikor sétáltam haza -, belefutottam két Iráni srácba, akik egy kutya fölött álltak a Nyugatinál, és valamin vitáztak. Mivel a kutyán sem nyakörv, sem póráz nem volt, azt gondoltam, talált vagy kóbor kutya lehet, és megkérdeztem tőlük segíthetek-e. Ez egy érdekes este kezdete volt. Állatorvostól a kórházba, majd onnan menhelyre mentünk a kutyussal, chip persze nem volt benne, és mivel senki nem tudta fogadni, ezért az Illatos utat javasolták. Így került hozzám Bodza! ?? A néhány hónap alatt míg nálam volt, kezdtem el készíteni az első termékeket neki, mert biztos voltam benne, hogy senki nem fogja örökbefogadni és közben egyre hűvösebb lett. Szóval kellett kabát, pulcsi, játék stb. Mielőtt észbe kaptam már az Etsy-n árultam a termékeket, és innen már csak egy ugrás volt a webshop és a közösségi profilok.

Mi adja az inspirációt a munkádhoz? 

Fontos, hogy főleg újrahasznosított anyagokból dolgozom, és mivel itt az alapanyag nem kifejezetten szép, ezért jött az ötlet, hogy nyomjunk rá mintákat. Mivel ruhatervező vagyok, ezért a mai napig követem a kedvenc márkáimat, és bármilyen furcsa, de a kifutókról jön a legtöbb inspiráció a printekhez, a designnál a legfontosabb faktor pedig maga a kutya. Amikor Bodzának keresgettem kiegészítőket, egész nagy rálátást kaptam a piacra és arra, hogy két véglet van: a nagyon túlcsicsázott kiskutyaruhák, vagy pedig a nagyon egyszerű és csúnya alapdarabok. És ezeknek a termékeknek a nagy része teljesen funkcióját vesztett, mert nem lehet őket rendesen tisztítani, mert nehéz őket feladni, mert gyorsan elhasználódnak, és még sorolhatnám. Ezért csináltam egy olyan márkát, ami kutyabarát, ahol a termékek strapabírók, könnyű őket fel-levenni, tisztítani, és fenntartható alapanyagokból készülnek.  Egyszóval a tervezésnél a két legfontosabb faktor maga a kutya és a fenntarthatóság.

Milyen távlati céljaid vannak?
 
Mindenképp szeretném bővíteni a kínálatot, főleg a fajtaspecifikus kabátok terén, valamint hozzáadni szintén fenntartható alapanyagból készült kutyaágyakat és további kiegészítőket. Emellett az egyik legfontosabb cél, hogy a termékek legalább 80%-a készüljön újrahasznosított anyagból.

Mit jelent számodra a felelős állattartás? 

Mivel mindig mentett kutyáim voltak, erről a kérdésről órákat tudnék beszélni. Talán a legfontosabb dolog, hogy egyre többen a külső alapján, vagy divatból választanak kutyát. Ez nagyon rossz szokás, ugyanis minden kutya más típus, mindnek más karaktere, fajta tulajdonsága van, amit pedig sokan nem vesznek figyelembe. És ha a gazdi nem azt kapta, amire számított, a kutya gyorsan az utcán vagy a menhelyen találja magát.

Szerintem felelős állattartóként át kell gondolnunk a kutya igényeit, az alapvető tulajdonságait, valamint a saját életmódunkat - és mérlegelni, mi fér bele. A másik probléma - ami ellen én is próbálok küzdeni - a szaporító telepek működése. Ez nálam teljesen kimeríti a felelőtlen állattartás fogalmát, és itt nem csak a szaporítókra gondolok, hanem a divatkutyát harmincezerért vásárlókra is. 

Nem tudom mi történt a jó öreg örökbefogadással!

Hogyan eteted a Kedvenceket? Milyen elveket követsz a táplálás során?

Én a nyers koszt híve vagyok. Nyers hús, tojás, zöldségek és rostok, esetleg étrend kiegészítő.

Ami nagyon fontos, hogy jó minőségű alapanyagokat használjak, valamint, hogy megfelelő arányban adjam ezeket. Prólálom a tartani az 50% hús, 30% zöldség és 30% rost arányt, és olyan zöldségeket és gyümölcsöket válogatni, amelyek „kutyabarátok”. Ha szeretnétek többet megtudni a The Hound Project termékeiről, vagy egyedi termékben gondolkodtok mindenképpen látogassatok el a https://thehoundproject.com/ oldalra! Korábbi cikkünkben már írtunk róla miért is fontos  felöltöztetni Kedvencünket a hideg idő beköszöntével, így ne felejtsétek el megnézni a szuper kabátokat sem! :)

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;