Capone, a kóborló őrangyal

Blog :: Kutyahősők 2017. október 02., hétfő 19:20

Tisztán emlékszem, úgy 25-30 éve még rengeteg nincstelen eb szaladgált a lakóhelyem utcáin. Kisgyermekként nekem mindegyiken megesett a szívem, azonban a felnőtteket zavarta az érzékenységem, és ezt látva gyakran megjegyezték: Ne szomorkodj öcsi, ez CSAK egy kóbor kutya! Az ő figyelmükbe is ajánlom a következő történetet.

 

A mese konkrétan Amerikából származik, szereplője pedig Capone, aki bizarr neve ellenére cseppet sem volt bűnös lélek. Épp ellenkezőleg, mindennapjait kóbor kutyaként tengetve sokat bűnhődött, és az elemek elleni harc, valamint az emberi gonoszság minden fajtáját megtapasztalhatta.
Talán már az utolsó csepp humánba vetett hitét is elveszítette a kedves fekete eb, amikor váratlanul befogadta őt egy család, fenekestől felforgatva ezzel életét - természetesen pozitív értelemben. Capone pedig nem volt rest meghálálni a lehetőséget és a sok szeretetet, szemfülességével többszörösen életet mentett.


A csivava-whippet keveréket Iowa-ban egy forgalmas út mellől gyűjtötte be egy helyi fuvaros, Isaac Fuller, aki haza is vitte a kis jószágot. Isaac felesége Angela, és gyermekei is nagy örömmel fogadták a nem várt jövevényt, aki kisvártatva már teljes jogú családtagként élhette tovább az életét.

 


Már egy éve tartott az idilli állapot, amikor egy hajnali órában Capone egyszer csak veszettül csaholni kezdett, ugatásával pedig felverte az ház népét. A háziak próbálták csitítgatni, de még Angela nyugtató szavaira sem volt hajlandó visszavenni, mert minden erejével fel akarta hívni a figyelmet valamire.


A szokatlan engedetlenség hamar gyanakvást váltott ki, így követték a hevesen ugráló és ugató kutyát. Ekkor derült ki, hogy a konyhában a mikrosütő csatlakozója lángra kapott. Bár a tűz még nem terjedt át más tárgyakra, Angela mégis jobbnak látta az oltás megkezdése előtt gyorsan kimenteni a családját. Okosan tette.
Mire a gyerekek nagyrésze már biztonságban volt, csak utána szólalt meg a füstjelző berendezés, de ekkorra a tűzfészek lángjai már rég a plafont nyaldosták. Mint később kiderült, az oltással már nem is lett volna idő próbálkozni, olyan gyors volt a lefolyás. Az eb jelzésétől számított idő alatt mind a kilenc gyermek (!!) sikeresen kimenekült, de a házzal végzett a tűzvész. A Fuller család így mindenét elvesztette, de a legfontosabbat, az életüket megóvta a szuper ösztönökkel megáldott kisállat. Caponét még az Amerika Hős Kutyája díjra is jelölték a fantasztikus tettéért, mellyel számszerűleg 11 ember életét mentette meg.

Olykor a valódi hősök igenis köztünk járnak. És lehet pont egy kóbor kutya képében várják a pillanatot, hogy megmenthessenek bennünket...

Írta: Tóth Krisztián Márk

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;