Egy hős kutya segített kiiktatni az Iszlám Állam fejét

Blog :: Kutyahősők 2019. november 11., hétfő 16:33 quebeck, Szenvedélyünk a kutya

Néhány nappal ezelőtt, hosszú évek hajtóvadászata után az amerikai különleges erőknek sikerült likvidálni az Iszlám Állam fejét, Abu Bakr al-Bagdadit. Az akcióban döntő szerepet játszott egy kutya is!

 

Alig egy hete hozta nyilvánosságra az Egyesült Államok első embere, hogy egy éjjeli akcióban végre valahára sikerült kiiktatniuk a világ egyik legveszélyesebb terroristavezérét. Kevés részlet látott napvilágot, ám annyi bizonyos, hogy al-Bagdadi egy alagútban bujkált, és ott érte a végzete.

Donald Trump az amerikai hadsereg információi alapján elmondta, hogy az ISIS vezér nem egyedül menekült, három kisgyereket is magával hurcolt - valószínűleg azért, hogy élő pajzsként vagy túsznak használja őket. Ráadásul a dzsihádista robbanó mellényt is viselt, így a katonáknak egyetlen esélyük maradt, ha nem akartak polgári áldozatokat. Ez pedig a kiképzett kutya bevetése… 

Később Trump a Twitteren tájékoztatott, hogy az akció sikeres volt, és feloldották a titkosítás alól a hős kutya fotóját, akinek központi szerepe volt az akció sikerében. Az eb nevét nem tudjuk, de azt igen, hogy munkája közben ő is megsérült, ugyanis a célpont végül felrobbantotta magát. Mivel emberi áldozatot amerikai részről nem követelt a beavatkozás, a hamarosan felgyógyuló ebet minden bizonnyal kitünteti majd a kormány. 

 

Írta: Tóth Krisztián Márk
 

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;