Kutyahősök: Egy kóbor eb, aki megmászta a Himaláját

Blog :: Kutyahősők 2019. március 11., hétfő 12:10 Mera, quebeck, Szenvedélyünk a kutya

Jó pár alkalommal írtunk már kutyákhoz köthető, elképesztő tettekről, most azonban egy igazi kuriózum következik: nem mindennapi ugyanis, hogy egy hegymászókhoz verődő kutya brahiból megmássza a világ legmagasabb hegycsúcsainak egyikét! 

 

A kóborló Mera kutya egy 5200 méter magasságban fekvő alaptábornál gondolta ki, hogy beírja magát a világtörténelembe, ekkor kezdett el követni egy amerikai sportolót. A Don Wargowsky-t kísérő serpák eleinte csak jókat nevettek az alpinista kutyán, de később már egyre jobban meglepte őket az állat kitartása és képességei. Az egyik serpa szerint a négylábú jelenléte egy felsőbb hatalom kinyújtott karja volt, ami oltalmazta őket a veszélyes úton. Merának olyannyira sikerült kiharcolni a csapat tiszteletét, hogy a rizikósabb helyeken kötélbiztosítással vigyázták a testi épségét. 

Wargowsky elmondta, túrájuk során két olyan éjszaka is volt, amikor attól félt, hogy a kutya megfagy a rettentő hidegben, de mindez Merának meg sem kottyant. Később már inkább biztosra mentek, és a sátorban altatták az önjelölt bundás hegymászót.

Végül Mera a 7130 méter magas Baruntse csúcsig jutott, az expedíciókról feljegyzéseket készítő Himalayan Database szerint ezzel övé a világrekord: soha ennél magasabban nem járt még kutya a földgolyón. A nem mindennapi teljesítmény mellett Mera annak is örülhet, hogy a túra után az egyik alaptáborban dolgozó serpa örökbe fogadta őt.

 

Írta: Tóth Krisztián Márk
 

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;