Hűség egy életen át, és még tovább 

Blog :: Kutyahősők 2019. június 16., vasárnap 15:46 Kutyahűség , quebeck, Szenvedélyünk a kutya

Az elmúlt napokban egy kutya mély bánata járta be a sajtót, kiváltképp az osztrákot. Egy vadász egy erdei séta során rosszul lett, és szívelégtelenségben meghalt. A 68 éves gazda holttestét négy napig őrizte étlen-szomjan a kutyája. 

 

A Kronen Zeitung beszámolója szerint a férfi magányosan, visszahúzódva élt négylábú barátjával a stájerországi Weiz-ben, így nem is tűnt fel senkinek, hogy már négy napja nyoma veszett. A vadászt egy arra dolgozó földműves vette észre, annak rendje és módja szerint rögtön értesítette is a mentőket, akik sajnálatos módon már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A szemtanuk elmondása szerint a szerencsétlenül járt gazdi mellett ott feküdt a kutyája is, aki a nyomok szerint egy percre sem mozdult el mellőle. 

Egy, az üggyel foglalkozó hivatalnok közlése szerint a hűséges eb alapvető fizikai szükségleteire fittyet hányva, a szörnyű melegben is kitartott szeretett társa mellett, sőt az eset miatt kiérkezőket sem akarta először közel engedni. Emiatt riasztani kellett az állatvédőket is, akik elmondásuk alapján egy rendkívül gyászos lelki állapotban lévő kutyához érkeztek ki segíteni. 

Charly Forstner, az állatvédő alapítvány egyik munkatársa így nyilatkozott:

"Nagyon lassan, komoly türelemmel, de végül sikerült befognunk a gyászoló ebet. A szívünk szakad meg érte, amikor csak megpillantjuk szegény párát: nem hajlandó enni, nem akar megmozdulni, csak egész nap fekszik, és lassan felemészti a szomorúság…"

Egyelőre nem tudni még, mi lesz a példátlan hűséget tanúsító kutyussal, aki már gazdikereső, de eddig még senki nem jelentkezett, hogy örökbe szeretné fogadni. 

 

Tóth Krisztián Márk
 

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;