Kitüntetést kapott Kuno, a súlyos sérülést szenvedett kutya

Blog :: Kutyahősők 2020. augusztus 29., szombat 20:38 quebeck, Szenvedélyünk a kutya

Kuno az angol hadseregben teljesített szolgálatot, és mentett életeket, hősiességéért pedig az adható legelitebb medállal díjazták a bátorságát.

 

A háborúban szolgált állatoknak adható legmagasabb kitüntetést, a Dickin-t kapta meg a belga juhászkutya, aki az Al-Kaida terrorszervezet elleni harcban kapott kis híján halálos lövéseket. 

A négylábú egy tűzharc közben intézett el egy fegyverest, és ezzel megmentette a fél szakaszát. Az akció nem múlt el nyomtalanul, Kuno két lövést kapott a hátsó lábaiba, amelynek mancsait fertőzésveszély miatt amputálni kellett. Az elvesztett végtagjait egyedülálló technikával, egyedi méretre gyártott protézissel pótolták az orvosok. 

A kutyust bombakeresésre, és közelharcra képezték ki, jelenleg a háború után a jól megérdemelt nyugdíjas éveit tölti új otthonában, a protézis pedig segít neki, hogy teljes életet élhessen. A kitűntetést adományozó állatorvosi szervezet közleményében elmondta, hogy a díj 80 évre visszanyúló történetében ő volt a 72. állat, és a 34. kutya a sorban. 

 

Írta: Tóth Krisztián Márk

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;