Kutyahősök - Figo, az önfeláldozó

Blog :: Kutyahősők 2019. január 09., szerda 00:46 Kutyahősök, quebeck, Szenvedélyünk a kutya

Számos olyan kutyahős esetét meséltük már el nektek, amikor egyszerű házikedvencek életük feltétel nélküli kockáztatásával siettek szeretett gazdájuk segítségére. A következő történet hőse talán mind közül a legbátrabb és a legegyedibb! 

 

Figo egy busz elé is képes volt odavetni magát, csakhogy segíthessen idős, látássérült gazdáján. Az egész egy átlagos hétfő reggelen, New York-ban indult, ahol Audrey Stone vakvezető kutyájával a szokásos sétájára indult. Ha Figo névre hallgató golden retrievere nincs résen, akkor gazdája nem élte volna meg a következő napot.

Amikor egy busz forgalmi okok miatt veszélyeztette Audrey életét, a kutya nem volt rest, és saját testi épségét nem kímélve rántotta vissza a nőt, így helyette őt gázolta el a jármű. Figot egy iskolabusz első kereke ejtette foglyul, ennek ellenére - a rendőrség elmondása szerint - az állat a fájdalmas szabadulása után is rögtön a gazdijához sietett, hogy meggyőződjön róla, nem esett baja a nőnek.

Figo a sérülései ellenére sem volt hajlandó mozdulni Audrey Stone mellől. Csak azután volt hajlandó engedni a kihívott állatorvosnak, miután a mentők útnak indultak barátjával a legközelebbi kórház felé. „Akkor viszont már igazán elveszettnek tűnt.”- mondta el az egyik helyszínelő tűzoltó. Nos, ez cseppet sem meglepő, hiszen az eb hőstette komoly áldozatokkal járt: szilánkosra tört a jobb mellső lába. Gazdáját sem kímélte az incidens, az ütközés és az esés következtében eltört a bokája, a könyöke, valamint megrepedt három bordája - de viszonylag olcsón megúszta, és ami a legfontosabb, túlélte a balesetet!

Audrey Stone-t egy darabig kórházban ápolták, valamint Figo is kellő ellátásban részesült, de maradandó sérüléssel egyiküknek sem kellett számolnia. “Figo egy fantasztikus társ. Sohasem gondoltam volna, hogy egyszer még az életét is kockára fogja majd tenni értem!” - nyilatkozta meghatódottan a 62 éves gazdi, miután kórházba szállították.

 

Írta: Tóth Krisztián Márk


 

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;