Kutyahősök - Sasha, a „lánglovag”

Blog :: Kutyahősők 2018. június 18., hétfő 10:50

Hallottunk már háborúban bajtársait a pusztulástól megmenekítő ebről, vagy a rákot kiszagoló - és ezzel gazdája életét visszaadó - négylábúról. Mindannyian ismerünk szívszorító hűségről szóló sztorikat, emberbe vetett emberfeletti kutya hitet. És most itt egy újabb meghökkentő eset.

 

Magyarországon sok éven át rossz csengése volt a pitbull terrier fajtanévnek, pedig egy nagyon jó képességű, könnyedén kezelhető és gyerekbarát jószágról beszélünk. Az alábbi eset is ékesen bizonyítja, hogy minden kutya alapból angyal, és csak az emberen múlik, hogy megmarad-e annak.

Cikkünk alanya Sasha a fentebb említett kasztból származik, vagyis „rettegett” pitbull. A hős kutya egy lángoló társasházból mentette ki gazdája 7 hónapos kisbabáját. 

„Sashának köszönhetjük az életünk, a gyermekem életét, igazi hőstettet hajtott végre, mindkettőnket megmentett, nem tudok eléggé hálás lenni neki” - számolt be elérzékenyülve Nana Chaichanhda, a kisgyerek édesanyja.

A kaliforniai Stocktonban élő nő csak a kutyája éberségének köszönheti, hogy ő és kislánya élve megúszta azt a tűzvészt, amely abban az épületben ütött ki, ahol a rokonsággal együtt éltek. 

A kishíján végzetes lángok június 3-án este csaptak fel a házban, miközben Sasha az udvaron húzta a lóbőrt. A kutyaösztönről sokat elmond, hogy Nana az eb üvöltésére ébredt, aki a hangja hallatása mellett agresszíven támadta a tűzfészek felé vezető hátsó kaput is. A gazda elmondta, hogy még akkor sem vette észre a tüzet, amikor kiment megnézni, miért viselkedik ennyire szokatlanul a kutyája.

Abban a pillanatban, amikor ajtót nyitott, a kutyus berontott a házba és meg sem állt a hálószobáig. „Csak ekkor eszméltem fel, hogy kigyulladt az unokatestvérem lakása.” - emlékezett vissza a szörnyű éjszakára a szerencsés hölgy. Az anya ezután egyből a kislányához rohant, de addigra a pitbull már kiszedte az ágyból a kicsit, és a pelenkájánál megragadva sebesen indult el vele, hogy biztonságba helyezze. 

Bár Nana lakását a gyorsan kiérkező tűzoltók sem tudták megmenteni, a hős ebnek köszönhetően neki és kislányának mindörökre egy új születésnapot jelent majd június 3. Hogy mindketten sértetlenül úszták meg a rosszízű kalandot, az csakis Sasha érdeme. Még belegondolni is rossz, mi történik, ha a kutya nincs ott, hogy közbelépjen… A világsajtón végigrohanó hír talán idehaza is segít javítani a pitbull terrierek megítélését, és újfent felhívja a figyelmet egy nagyon fontos dologra: az állataink viselkedése csakis tőlünk, gazdáktól függ! 

Írta: Tóth Krisztián Márk

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;