Leala, a hős őrangyal!

Blog :: Kutyahősők 2017. október 23., hétfő 12:45

Kutya és gyerek. Örök barátság ez, amely legtöbbször kimerül a nagy közös játékban és rohangálásban, a birkózásban. De a négylábúakat nemcsak bohókás természetük miatt szeretjük. Hasonlóképp tiszteljük a bennük szunnyadó éber barátot, akinek szeretete és földöntúli ösztöne akár életet is menthet!

 

Leala az Ausztrál kontinens kutyahőse, aki egy idős straffordshire bullterrier. A nálunk rossz hírnek örvendő fajtának köszönheti egy család a kisgyermeke életét.
A történet középpontjában a Kenney-család és kétéves gyermekük áll. Kenney-ék egy víztározó közvetlen szomszédságában laktak, amelynek partjára gyakran vitték Alexander nevű kisfiukat is. Egy nap a fiúcska beleesett a vízbe, és ha nincs mellette koros őrangyala, valószínűleg ő sem lenne már az élők sorában. A kutya villámgyorsan észlelte a bajt, majd miután felismerte, hogy nem lesz képes kimenteni a gyereket, azonnal segítségért indult.

 


A szülők az első döbbenetüket levetkőzve értették csak meg, ha nincs a fiuk mellett az eb, esély sem lett volna a megmenekülésre. Így viszont még épp időben érkeztek, és kimentették a szerencsétlenül járt Alexandert, akinek rögvest meg is kezdték az újraélesztését.
A mentők csak 27 perccel az eset után futottak be a helyszínre, és a kicsit állapotára való tekintettel azonnal kórházba is szállították. Az eset súlyosságát jól mutatja, hogy mindezt helikopterrel tették. A hosszú, víz alatt töltött idő miatt az orvosok mesterséges kómába altatták Alexandert, hogy így óvják meg egy lehetséges agyi komplikáció veszélyeitől. Eközben a stáb arra is felkészítette az ijedt szülőket, hogy legyenek erősek, mert elképzelhető, hogy gyermekük soha nem nyeri vissza az eszméletét…
Hogy nem így lett, az a kisfiú szokatlanul erős szervezetének, na meg Leala életmentő reakciójának köszönhető. Alexander végül 48 h kómában töltött idő elteltével magához tért, és mindennemű testi-szellemi károsodás nélkül vészelte át a borzasztó kalandot. Az orvosi csoport szerint Leala segítsége és az édesapa újraélesztése híján egészen biztosan nem jött volna vissza a halál torkából. 

 


Hogy mi ebből a tanulság? Felejtsük el a bullterrierekről gyökerező, rosszindulatú pletykákat, valamint figyeljünk gyermekeinkre. Minden csak megfelelő nevelés és törődés kérdése. Gyereknél, kutyánál egyaránt!

Írta: Tórh Krisztián Márk

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;