Nyakas Gábor - Egy hiteles kutyakiképző 

Blog :: 2018. október 16., kedd 16:45 Felelős állattartás, kutyakiképzés , Nyakas Gábor, quebeck, Szenvedélyünk a kutya

Nemrégiben blogunk hasábjain már elhangzott az állítás: sok gazdi bizony nem tud megfelelően bánni a kedvencével, sőt némelyeknek nem ártana akár szakember segítségét is igénybe venni. Ezzel a gondolatsorral a tarsolyunkban ültünk le beszélgetni Nyakas Gábor kutyakiképzővel, akinél autentikusabb alanyt nehezen lehetne találni ebben a kérdésben.

 

Az emberek mennyire kommunikálnak jól a kutyáikkal, mennyire viselik a gondjukat?

Én azt gondolom, hogy javuló tendenciát mutatunk. Fehérvári vagyok, de nagyon gyakran járok Budapesten is, így látom, az emberek hogyan viszonyulnak az állataikhoz vidéken és a fővárosban. Még egyszer hangsúlyozom, van fejlődés, ugyanakkor sajnos látok elszomorító dolgokat is. Elég csak szétnézni a kutyakiképzők között: nagyon sok a nem megfelelő képesítésű, magát kiképzőnek valló ember. Ezért is tartom fontosnak felhívni a figyelmet: mielőtt rábízzátok valakire a kutyátokat, alaposan informáljátok le az illetőt. Kérjetek referenciát az adott személytől és nézzetek utána a tevékenységének az interneten is! 

Adja magát a kérdés, miben más Nyakas Gábor, mint az említett „szakemberek”?

Nem tartom magam jobbnak vagy többnek másnál, szimplán más elvek mentén dolgozom. 27 éve foglalkozom a kiképzéssel, és fontos kijelentenem, hogy CSAK kutyákkal dolgoztam. Ez idő alatt nem is volt más munkám, saját elképzeléseket és technikákat alakítottam ki, tulajdonképp ebben vagyok más, mint más. Jobban odafigyelek a gazdákra és az igényeikre, igyekszem megismerni őket, így egyszerűbben megtaláljuk azt a közös hangot, amivel megalapozzuk a jó hangulatot, így a kutyusnak és a gazdinak is gyorsabb, hatékonyabb a tanulás. 

Hogy látod a felelős állattartás helyzetét ma Magyarországon? Létezik ez a dolog, beszélhetünk már ilyenről?

Muszáj róla beszélnünk! Szerintem igenis van fejlődés, és ezt saját tapasztalatokra alapozom. Bármerre járok, egyre kevesebb ebet látok már láncra verve vagy gazdátlanul kóborolni. Ez nagymértékben köszönhető annak a fajta prevenciónak, amit ti is folytattok a QUEBECKNÉL. A befektetett munkának hála zsugorodik az a réteg, akikhez a nem kívánatos állattartás fogalma köthető, és a mostani fiatal generáció már egy teljesen más szemléletvilágot sajátít el a témában. Ennek hatására pedig a kutya már NEM „CSAK” KUTYA, a legtöbb ember társként tekint négylábú barátainkra.

 

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Gabor Nyakas The Dog Coach

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;