ALFA - a legelső kutya-ember barátság sztorija

Blog :: Quebeck-tipp 2018. szeptember 23., vasárnap 18:00

Eddig még nem írtam filmkritikát, de egyszer mindent ki kell próbálni. Most sem maga a műfaj hívott táncba, sokkal inkább az ALPHA című alkotás után éreztem azt, hogy tollat kell ragadnom. A film 20.000 évvel ezelőtt játszódik, és nem kevesebbre vállalkozott, mint bemutatni a kutya-ember barátság megszületését.

 

A nem mindennapi történet (javítsatok ki, de nem ismerek hasonló mozit a témában) központi figurája Keda. Keda egy fiatalember, akit a törzset vezető édesapja az utódjának szán, ezért még a tél beállta előtti nagy vadászat levezetését bízza rá. A tét hatalmas, hiszen a fennmaradás alapja, hogy a zord és terméketlen évszakban is legyen mit enni, így a történet vezérfonalát a túlélés adja.

Elindul hát a törzs, hogy zsákmányt szerezzen és bebiztosítsa magát az ínséges időkre. Az ősök által megjelölt úton, a jó szerencsében bízva haladnak, mikor végre az útjukba akad egy bölénycsorda, melyet Keda vezetésével megpróbálnak elejteni. A vadászat azonban balul sül el, és a trónörököst egy szakadék mélyére taszítják. 

A törzs halottnak hiszi a fiút, ezért a hagyományaik szerint „eltemetik”, elbúcsúznak tőle, és hazatérnek a zsákmánnyal. Azonban Keda nem halt szörnyet: nagyon is él, és élni akar. Az ösztönei erősebbek, mint a sérült teste által diktált fájdalom, és csak egyetlen cél hajtja: hogy hazataláljon a családjához. Útja során egy farkasfalka támad a fiatalra, aki a menekülés közben súlyosan megsebzi az egyik négylábút - meglepő módon az ezt követő eseményekből alakul ki az emberiség egyik legfontosabb és talán legszebb kapcsolata, a kutya-ember barátság. 

A film lassú vezetéssel, ám annál markánsabban bontja ki a legelső „eb” megjelenését, kellő érzelemmel és humorral vegyítve. Az elképesztő látványvilágnak köszönhetően a néző könnyedén képes magát beleélni a történetbe, átérezni az elemekkel fojtatott harc drámaiságát, az otthon és a család hiányának fojtogató érzését, a szárba szökkenő barátság csodáját. 

Különös színezettel bír, ahogy a két kiszolgáltatott, egymással ellenségesen viselkedő lény lassan közelebb kerül egymáshoz, és végül elválaszthatatlan barát lesz. A sztori mélyen magában hordozza a kutya-ember szövetség alaptézisét, amit manapság oly sokan képesek elfelejteni.

Már hallom a kérdést: Hogy tetszett a film? Számomra egy egészen új perspektívát mutatott be, nagy valószínűséggel hasonlóan indult útjára az ezeréves barátság. Sok szempontból egyedi és tanulságos az Alfa, ami - úgy gondolom - kutyásoknak kötelező darab lesz. Javaslom, szánjatok rá párezer forintot, üljetek be egy arra alkalmas moziba, és nézzétek meg IMAX / 3D-ben. Utána egészen máshogy fogtok tekinteni a kutyátokra. 😊
 

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;