Felelős gazdi vagy? Öt kérdéses tesztünkből kiderül!

Blog :: Quebeck-tipp 2018. július 31., kedd 10:30

Tudjuk, imádod kedvencedet, amivel csak tudod, kényezteted őt. De vajon kellően oda is figyelsz az egészségére? Összeszedtük neked, mi az az öt legfőbb sarokpont, amelyre, ha kellő figyelmet fordítasz, akkor bátran állíthatod magadról: példás gazdi vagyok!

 

Van, amit folyamatosan szem előtt kell tartani négylábúaknál, és bizony szezonálisan is érdemes megvizsgálni pár kérdést.

Elhízás és túlsúly

Az egyik legtipikusabb gazdi által elkövetett felelőtlenség a túltáplálás. Hiába határozzuk meg pontosan, mennyi is a napi szükséges bevitel, sokan egyszerűen hajlamosak vagyunk ezt feledni, mindenféle jutalomfalatokkal vagy finomságokkal „stresszelni” az állatot. A kövér kutya mókás és cuki is, csak felettébb egészségtelen… A túlsúly pedig számos betegség melegágya, a kockázatot pedig minden többlet falattal csak tovább fokozzuk - tartsuk ezt szem előtt! 

Mozgáshiány

Egyikből következik a másik. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, micsoda jelentősége van a kellő mértékű, rendszeres testmozgásnak! Sokan úgy gondolják, elég időnként lemozgatni a kutyát, és azzal jó ideig „el van”. Ez tévhit! Elengedhetetlenek a mindennapi fizikai és mentális ingerek, amik testileg és szellemileg is karbantartják kutyánkat. Legjobb megoldás, ha magunk is sportolunk, és ebbe vonjuk be az ebet, így összeköthető a kellemes a hasznossal - nem mellékesen a saját egészségünknek is jót teszünk ezzel! 

Paraziták elleni védekezés

Egy újabb, nagyon gyakran figyelmen kívül hagyott problémaforrás. Sok gazda hajlamos elfelejtkezni a kullancs, a bolha és a szúnyog elleni védekezésről, pedig a babéziózis és a szívférgesség a legveszélyesebb nyavalyák közé tartozik. Elég egy fertőzött kullancs, vagy más egyéb parazita, és könnyedén veszélybe kerülhet kedvencünk élete. A legjobb védekezés a támadás, de a megelőzés során azt is vegyük számításba, hogy a piacon fellelhető vegyszeres készítmények, nyakörvek a legtöbbször többet ártanak, mint használnak. Remek megoldás a gyógyszermentes, és rendkívül hatásos QUILL, vagy ha már megtörtént a baj, akkor mentőövként a BABÉZIÓZIS CSOMAG!

Rendszeres állatorvosi ellenőrzés

Ahogy nekünk embereknek, úgy a kutyák számára is nagyon fontos a rendszeres orvosi kontroll. Ne szalasszuk el fél évente/évente alaposan megvizsgáltatni szőrös gyermekünket, ezzel sok-sok kellemetlen pillanatot előzhetünk meg. Bármilyen betegség lappangjon a szervezetben, az a kezdeti stádiumban sokkal könnyebben orvosolható, mintha a tűzoltásra hagyatkozunk. Ilyen alkalmakkor nézessük meg az eb fogait is, és ne feledkezzünk meg a rendszeres kötelező oltásokról sem.

Szezon, tűző nap, kánikula…

Bár a kánikula kifejezés a római Canicula szóból ered, aminek jelentése kiskutya, abban egészen biztosak lehetünk, hogy akár kistestű, akár nagyobb kutyánk van, nem tesz jót az egészségének a nagy meleg. Kezeljük őt ennek megfelelően! Ahogy télen is kiemelt figyelmet fordítunk a leghidegebb napokra, úgy nyáron is áldozzunk erre az időnkből. Mindig legyen egy, a nap minden szakaszában árnyékos helye és friss vize, ez az alap. Ha szeretnénk kedvencünk életét meghosszabítani/komfortosabbá tenni, akkor mindenképp használjunk roboráló, hidratáló készítményeket - ehhez minden segítséget megtaláltok ITT. FIGYELEM!! Bizonyos fajták esetében - például buldog, mopsz, bokszer, pincserek - külön légzésjavító alkalmazása is javallott!

Legyetek példás gazdik, és figyeljetek bundás haverotok testi-lelki épségére!

Írta: Tóth Krisztián Márk

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;