Hőguta - Még mindig rengeteg állat pusztul el a gazdák butasága miatt

Blog :: Quebeck-tipp 2020. augusztus 19., szerda 22:12 quebeck, Szenvedélyünk a kutya

Bár már augusztus közepe van, és a nyár végéhez közelítünk, még mindig rengeteg állatorvos panaszkodik a figyelmetlen (…) gazdákra, akik vagy túlhajtják, vagy egyszerűen az autóban felejtik a kedvenceiket.

 

A kutyatulajdonosok leggyakoribb hibája, hogy nem figyelnek a jelekre. Amikor már megtörtént a baj, rohannak az állatorvoshoz, több-kevesebb (inkább utóbbi) sikerrel:

“Általában ez akkor szokott megtörténni, hogy a nagy melegben az eb intenzív mozgást végez, futtatják, vagy labdát dobálnak neki, de sajnos gyakori a kocsiban felejtett kutya - ezek a leggyakoribb hőgutás eseteink, nyilatkozta egy állatkórház vezetője.

 

 

Fokozottan veszélyeztetettek a rövidorrú, szűkebb légzőcsővel és légúttal „megáldott” fajták, mint a mopsz és a bulldog. Ezeknél a kutyusoknál fokozottan figyeljünk, hogy ne tegyük ki őket a forróságnak. Legfontosabb a józan gondolkodás, de ha nem sikerült megelőzni a bajt, legalább figyeljünk a jelekre! Nehézlégzés, látványos és hosszantartó kimerültség esetén ne legyünk restek hűteni az állatot, ha pedig ez az állapot továbbra is fennáll, azonnal forduljunk segítségért szakemberhez!

 

Írta: Tóth Krisztián Márk

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;