Jön a tél? Elő a kutyaruhát!

Blog :: Quebeck-tipp 2018. szeptember 30., vasárnap 18:02 #Szenvedélyünkakutya, Felelős állattartás, kutyaruha, kutyatartás

Még napjainkban is megesik, hogy megvető pillantásoknak és/vagy reakciónak lehetünk tanúi, amikor egy kutyaruhába bújtatott négylábút sétáltat a gazdája. Sokan csupán divatnak, felkapott cukiságnak - bolondságnak tartják a felöltöztetett ebeket, pedig egyes fajtáknál és esetekben nagyon is fontos az efféle gondoskodás!

 

Először is érdemes tisztázni, mi is a kutyaruha? Fentebb már említettük, hogy - legyen bármennyire is aranyos, vagy előnyös - nem a külleméért aggatnak rá az állatra ilyen-olyan kiegészítőket. Nézzük meg, mikor van ezekre szükség.

Természetesen nem kell külön iskola hozzá, hogy a legfőbb funkcióját ismerjük: „állagmegóvás” és megelőzés a hideg évszak beálltakor. Kényelem és védelem egyben: biztosíték a bunda benedvesedése, a metsző hideg és az erős szél ellen. Persze nagyanyáink fiatalkorában cseppet sem volt megszokott, hogy egy kutyát kezes-lábasba bújtatnak, de akkor még nem is létezett ennyi rövidszőrű tenyész és jellemzően lakásban tartott fajkutya. Elsősorban nekik van szükségük ruhára, de nem kizárólagosan.


Forrás: The Hound Project www.thehoundproject.com

A kutyákra is veszélyes meghülést elsősorban a nagy hőmérsékletingadozás okozza, négylábú barátaink jellemzően úgy szoktak megfázni, ahogy mi, emberek. Ha a velünk élő kutyánk hosszas benntartózkodás után kilép a hidegbe, az bizony - bunda ide, szőr oda - megviseli a szervezetét. Nem minden fajtát a hazai időjárásra tekintettel tenyésztettek, vannak olyan egyedek, akik nagyon nehezen viselik a rossz időt. Általánosságban a vékonydongájú és/vagy kistermetű állatok sokkal hamarabb átfagynak, mint a nagyobb testű, dús szőrzetű társaik. Az öltözet az idősebb és beteg kutyáknál is megfontolandó, hiszen ők már nehezebben mozognak, ergo gyorsabban átfagynak és megfáznak. Ne legyünk szégyellősek felöltöztetni senior barátainkat sem!

Persze, ha csak tíz percre akartok leszaladni egy gyors bundaszellőztetésre, abból még nagy baj nem lehet, de ha hosszabb sétát vagy túrát terveztek, fajtától függetlenül érdemes télen jó meleg ruhákba beburkolni kedvencetek!

Írta: Tóth Krisztián Márk

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;