Kutya és a párkapcsolat - A kétélű fegyver

Blog :: Quebeck-tipp 2019. február 15., péntek 16:25 quebeck, Szenvedélyünk a kutya

Egy háziállat jelenléte az életünkben számos pozitív hatással jár. Ha egyedül élünk, csökken a magányfaktor, az állattartás egészségesebb bioritmusra késztet, hiszen ha tetszik, ha nem, a kutyát muszáj sétálni vinni. A kutyások ráadásul könnyebben képesek ismerkedni is. A párok életében pedig a mérleg nyelvét is jelentheti az eb!

 

Ha egy párkapcsolatba emelünk be egy négylábút, az könnyedén képes a „lakva ismeri meg” jelenséget felturbózni, avagy katalizátorként működni. Ám, ha jól csináljátok, hamar családdá értek!

Itt van mindjárt az első ütközőpont, a kevesebb magatokra fordítható idő. Ha kutya áll a házhoz, vége a lustálkodásnak, a későn kelésnek. Egy kutyának saját menetrendje van, ami nem tűr halasztást, ellenkező esetben hamar a vödör és a lapát lesz a legjobb cimborád. Hatványozottan igaz ez a kölyökkutyákra. Ha azelőtt gyakran mozdultatok ki, és szerveztetek közös programokat, ez leredukálódik, hiszen vár otthon buksi, akiről gondoskodni kell!

A kutyatartás természetesen nem pokol, sőt! Rendszeres testmozgásra lesztek kényszerítve, ami bizony nagyon jót tesz az egészségnek. Aktívabbak lesztek, növekszik a fizikai és a szellemi terhelhetőségetek, az állóképesség is ugrásszerűen javul. Ehhez nem kell semmi más, csak a napi megszokott séta az ebbel!

Az sem elhanyagolható szempont, hogy sokkal jobban megismeritek egymást. Ha hajlamosak vagytok összekapni apróbb dolgokon (ki nem…), akkor a kutya érkezése konszenzusra fog tanítani. Egyfajta kommunikációs tréning ez, ahol muszáj lesz csapatban játszani ahhoz, hogy minden a helyére kerüljön. Hogy a háztartásvezetés kettőtök megelégedésére működjön, legyen időtök egymásra, és a kutyára is egyaránt. Ha ez sikerül, óriási lépést tesztek előre, ellenkező esetben viszont könnyedén zátonyra futhat a kapcsolatotok. 

Ez lényegében egy családi előtanulmány, hiszen ha kutyus pajtit zökkenőmentesen gardírozzátok, mellette pedig minden szép és jó, miért ne lehetne egy gyermek a következő lépés?

Együtt felnevelni egy kisállatot, ez megmutatja, hogy lényegében hogyan muzsikáltok majd szülőként a jövőben. Türelmet tanultok, extra problémamegoldó képességet növesztetek, közben igyekeztek segíteni a másikat: a rengeteg élmény és tapasztalat hatására - ha ez a fázis is gördülékenyen szalad - megerősödik köztetek a kötelék. Elmondhatjátok magatokról, hogy ti már egy család vagytok.

Azzal, hogy felelősséget vállaltok egy állatért, egymásért is nagyon sokat tesztek, komoly jellemfejlődésen mentek keresztül, és a végén olyan emberekké váltok, akiket nem tántorítanak el egymástól az akadályok, épp ellenkezőleg! 

 

Írta: Tóth Krisztián Márk
 

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;