Kutya, kert, bosszúság? Lehet máshogy is! 

Blog :: Quebeck-tipp 2019. június 05., szerda 17:31 Kutya a kertben, quebeck, Szenvedélyünk a kutya

Imádjuk a kutyánkat, imádjuk a kertet, a szép virágokat és a kis veteményest is. Mint tudjuk, ezek a dolgok nem igazán kompatibilisek - viszont ha okosan csináljuk, nyílik majd rózsa a kutyaház mellett!

 

Néhány egyszerű és praktikus trükkel megoldható, hogy a kutya és a virágoskert szépen megférjen egymással. Célunk, hogy a kutyánk jól érezze magát, valamint szeretnénk a virágainkban gyönyörködni, és a saját bio zöldségeinket majszolni, anélkül, hogy az idegbaj szélére sodródnánk. Hogyan csináljuk? Röviden: újragondolva a kutyádra kell szabni a kerted.

Igen ám, de egy kutyát keretek közé szorítani nem egyszerű mutatvány, a lánc pedig semmi esetre sem jelenthet alternatívát. Ezért célszerű kellően magas, masszív és fogódzkodó mentes kerítésekkel lehatárolnunk a kertünket, ha nem akarjuk ebünket rendszeresen a szomszédnál keresni. 

Ha ezzel megvagyunk, olyan növényeket kell választanunk, amelyek semmi esetre sem veszélyesek blökink számára. Ugyan a kutyák nagyrészt elkerülik őket, ám léteznek olyan „zöldségek”, amelyeket előszeretettel rágcsikálnak, majd később hánynak, megy a hasuk, súlyosabb esetben pedig keringési és légzési nehézségek is felléphetnek tőlük. Így a kertünkből nélkülözzük a leandert, a borostyánt, a puszpángot, a tiszafát, de a hortenzia, az amarillisz és a tulipán is kerülendő. Érdemes a tövises, tüskés, szúrós növényeket is mellőzni, ellenben ültessünk fákat, amelyek remek árnyékot biztosítanak majd a család minden tagjának - köztük kedvencünknek is.

Nem csak a virágoskertben, de a veteményesnél is érdemes számolni a négylábúnk megjelenésével. Hasznos kialakítani, elkeríteni egy olyan részt - létesíteni egy homokozót -, ahol a kedvenced kedvére áshat majd - így odaszokva a veteményest egészen biztosan érintetlenül hagyja, és a gyepet sem szaggatja fel. 

A víz szintén egy kardinális kérdés, amelyben jobb, ha elfelejtjük a lavórt és társait. Ha mindig bogármentes, kellemes hőfokú italt akarunk ebünknek biztosítani, használjunk pedálos/szenzoros kutyaitatót, amelyet könnyedén fel tudunk szerelni a kerti csapra. Tiszta, higénikus, praktikus megoldás!

A kutyák imádnak pancsolni, így te leszel a világ legjobb gazdája, ha készítesz neki egy kutyamedencét, amit az árnyékba teszel. A kutyaház annyira alapot jelent, hogy erre nem is térnénk ki bővebben, ellenben a játszós hellyel, ami nagyon lényeges. Kedvenced túltengő energiáit érdemes a kertről egy szuper kutyajátszótérre terelni, ehhez pedig nem is kell túl sok, csupán néhány gumiabroncs, fatörzs, raklap, pár cserép, és egy csipetnyi kreativitás. 

Tudvalévő, hogy négylábú barátaink leginkább akkor kapnak kedvet a földmunkákhoz, amikor mi házon kívül tartózkodunk. Ha viszont átláthatóvá tesszük számára az utcafrontot, ahol mindig történik valami, akkor egészen biztosan azzal lesz elfoglalva az ásás helyett.

Végül jöjjön, aminek jönnie kell. Minden gazdi ismeri a problémát: ha kert, akkor kutyasz@r. Már fel is tűnt lelki szemeink előtt a keresztül-kasul elaknásított porta. Mégis, mit tehetünk ellene?

A megoldás pofonegyszerű: messze a virágoskerttől, távol a veteményestől alakíts ki egy laza talajjal töltött mélyedést, ahová odaszoktatod a kutyád. Ha a közelbe még egy emésztőtartályt is beépítesz, akkor egészen biztosan kutyapiszok és gödörmentes, gyönyörűen virágzó kerted lesz!

 

Írta: Tóth Krisztián Márk
 

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;