Legjobb kutyás mozik – a Quebeck ajánlásával

Blog :: Quebeck-tipp 2017. október 29., vasárnap 18:46

Kutyás mozik. Talán a legvitatottabb műfaj a mozgókép világában. Egyszerre imádjuk és óvjuk magunkat tőle, hiszen a legemlékezetesebb alkotások javarésze - bár gyönyörűszép tanulságokat tartalmaznak - általában fájdalmas végkifejletű. Szubjektív válogatásunkban bemutatjuk Nektek az általunk legjelentősebbnek vélt műveket!

 

1. Hachikó, a leghűségesebb barát
Aki szeret sírni, annak biztosan ínyére lesz a Richard Gere és felejthetetlen Akitája nevével fémjelzett 90 perc! De a viccet félretéve, a néző fantasztikus elegyet kap abból a fajta hűségből és odaadásból, amelyre csak egy kutya képes. Az amerikai átdolgozás igazi remekmű, megvillan benne minden, ami érzelmeink hullámait képes mozgatni. Az adaptáció eredetéhez a cikk végén még visszatekintünk.


2. Kutyám, Jerry Lee!
Ki ne hallott volna Michael Dooley nyomozóról és rettenthetetlen bajtársáról, Jerry Lee-ről? Amennyire nehezen (és rendkívül viccesen) indult a kapcsolatuk, annyira összekovácsolódtak végül. A mai napig ők alkotják A RENDŐRPÁROST, akik elképesztő kalandokba keveredve is minden ügyet megoldanak, és életüket áldoznák a másikért.


3. Egyik kopó, másik eb…
Turner és Hooch nem kevésbé megmosolyogtató párosa is örökre az agylebenyünkbe égett. Egy fiatal és kimért rendőrtiszt, aki legújabb megbízatásában kénytelen az ügy egyetlen szemtanújára hagyatkozni. Pechjére a tanú személye egy „fura” lény, aki a fülén keresztül, hörögve veszi a levegőt, csorgó nyálával folyamatosan cipőfűzőt imitál, és mindent de mindent szétrág…


4. Egy kutya négy élete
Csodálatos film, az érzelmek és a spiritualitás tökéletes ötvözete. Egy kutyalélek vándorlása, amely néhány kitérő után más és más testben, de töretlen és szüntelen vágyakozással igyekszik vissza oda, ahonnan elindult. Szeretett gazdája karjaiba. Valódi katarzist okoz nézőjének, megspékelve a többezer éves ember-kutya barátság misztikumával.


5. Marley meg én
Ikonikus szereplők, ikonikus alakítással… Oktatómozi arról, hogyan válik egy kiskutya megkerülhetetlen családtaggá, a pillanat szerves részévé, az életünk fejezetévé. Egy film, ami mindent elmond gazda és legjobb barátja kapcsolatáról, egészen a kezdetektől az utolsó percekig. Humor, nevetés, könnyek és nehéz pillanatok. E cikk szerzőjének egyik kedvenc darabja.


       +1. Hachiko Monogatari
Túlzás nélkül kijelenthető, hogy valódi katasztrófafilmmel állunk szemben. A Hachiko Monogatari a Richard Gere szereplésével 2009-ben bemutatott leghűségesebb barát eredeti, japán változata. Sajátos, rendkívül szép de annál szomorúbb formában közvetíti Hachi történetét a filmvászonra. A néhány súlyos képkockával gazdagabb verzió olyan végletekbe (születés és halál) kalauzol, ami csak a műfajjal abszolút közömbös néző szemét hagyja majd szárazon… 

Írta: Tóth Krisztián Márk 
 

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;