Menhely körkép: Áldatlan állapotok uralkodnak…

Blog :: Quebeck-tipp 2020. szeptember 08., kedd 10:09 quebeck, Szenvedélyünk a kutya

Egy ismert apróhirdetésekkel foglalkozó portál nemrégiben felmérést készítette arról, hogyan is mennek a dolgok egy átlagos hazai menhelyen. Eléggé elszomorító képet kaptunk.

 

A felmérésben résztvevő 18 menhely mindegyike hasonló problémákkal küzd, melynek (nem meglepő módon) legnagyobb részét az anyagi természetű támogatottság hiánya képezi. Átlagosan mindenhol a kapacitásukat meghaladó létszámmal, erőn felül dolgoznak, mert sajnos még mindig nem elég trendi Magyarországon örökbefogadni…  A megkeresésre adott válaszokból még az alábbi tények derültek ki:

Nagy átlagban kevés az önkéntes, akik non-profit tevékenységükkel segíteni tudnák a szervezetek munkáját. A számításba vett menhelyeken összesen 2700 (!!!) állat él, ők átlagosan 1-3 évet töltenek el gazdi nélkül, de sajnos az öt esztendő sem ritka… Lelki oldalról sem túlzottan vidám a helyzet, hiszen tekintettel a mostani helyzetre, érdeklődőket is alig fogadhatnak, így értelemszerűen az eddigieknél is kevesebb négylábú talál gazdára. Az „árvaházak” nem csak az anyagi oldalon szűkölködnek, de a felajánlások mértéke is alacsony: pedig lenne helye a jótékonykodásnak, hiszen egyetlen eb éves orvosi költsége majd félmillió forint, az állatok etetése pedig havi szinten több ezer kilogramm tápot és nyershúst emészt fel.

 

 

A Quebeck 2019-ben is több tonna szuperprémium táppal, valamint gyógyhatású készítményeivel támogatta a hazai menhelyek munkáját!

 

Írta: Tóth Krisztián Márk

 

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;