SOK kutya egy lakásban? Ezt mondja a jog

Blog :: Quebeck-tipp 2020. szeptember 26., szombat 20:04 quebeck, Szenvedélyünk a kutya

Számos kisebb-nagyobb konfliktus forrása lehet, ha valaki kutyát (vagy kutyákat) tart a lakásában, és ezt nem lakóbarát módon teszi. Nem árt, ha tisztában vagyunk azzal, hogy a jog szerint meddig ér a takarónk.

 

Azért írjuk le mindezt ilyen sarkalatosan, mert bizony a törvény betűje nem bennünket, kutyásokat véd… 

Bizonyára sokunknak megvan, amikor egy munkába menet magára hagyott kutya fél nap vinnyog, ugat, nyüszít, csahol… És olyat is hallottunk már, amikor ezt egyszerre több négylábú csinálja. Egy ilyen zajfaktor bizony már komolyan zavarja a többi lakót, és konfliktushelyzeteket tud előidézni.

A jogszabály erről azt írja: a szükségtelen zajokozástól, a közösség zavarásától tartózkodni kell. A gyakorlati precedens úgy néz ki, hogyha egy sértődött lakó feljelentés tesz, akkor általában megtámogatják a szomszédok, és szinte minden esetben a kutyatartó húzza a rövidebbet. Nemrégiben egy negyven négyzetméteres lakásban nyolc kutyát tartó tulajdonossal szemben mondta ki a Kúria, hogy ebbe a fajta életvitelbe nem fér bele ekkora számú háziállat tartása.  

A Quebeck tanácsa, az, hogy mindenképp próbáljuk meg elkerülni az efféle dolgokat, mert csak rosszul jöhetünk ki belőle.

 

Tóth Krisztián Márk
 

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;