Sose hagyd a kutyád tűző napon az autóban!!

Blog :: Quebeck-tipp 2018. június 08., péntek 10:37

Itt a nyár, a jó idő, ilyenkor igyekszünk minél több időt kedvenceinkkel tölteni. Ha csak tehetjük, visszük magunkkal őket mindenhová, akár gyalogosan közlekedünk, akár autóval. Ez utóbbival kapcsolatban szeretnénk nyomatékosan felhívni mindenki figyelmét valamire!

 

Bizonyára sokan találkoztunk már a nyári forróságban autóban magára hagyott ebbel. „Az emberségesebb” gazdák ilyenkor jellemzően résnyire letekert ablakkal operálnak, míg sokan egyszerűen kemencébe zárják a kutyájukat… A probléma nagyságát jól érzékelteti, hogy ezen sorok írója számos olyan esetet látott, amikor egy gyermek volt hasonló szituáció elszenvedője.

Sajnos erre a problémára sem lehet elégszer felhívni a figyelmet, bár tény, hogy az előző évekhez képest tapasztalható némi javulás. Köszönhető ez a folyamatos prevenciónak, és az állatvédelmi jogszabály szigorításának is: hiszen, ha valaki így cselekedik, az állatkínzásnak minősül, és törvényt sért vele, legrosszabb esetben pedig börtönbe is kerülhet. Nem vagyunk vérszomjasok, de reméljük, ezek az emberek mindannyian elnyerik a méltó büntetésüket.

Külföldön persze más a helyzet. Példának okáért Angliában mélyen a zsebébe kell nyúlni annak, aki a kánikulában parkoltat négylábúakat. Csaknem 200.000 forintnak megfelelő fontba kerül ez a mutatvány, és az Egyesült Államokban sem mennek a szomszédba a szigorért. Kaliforniában első körben 100 dollár a vétkes „jutalma”, ám visszaesőként ez az összeg gyorsan horribilis mértékűre nőhet, és ha ebből sem ért az egyén, könnyedén fogdába kerül.

Itthon még nem állunk ilyen jól, de megoldás lehet, ha nyitott szemmel járunk, és ha hasonlót tapasztalunk, akkor a legrövidebb úton hivatalos személyhez fordulunk. Számos híradóban láthattunk már rendőröket autóablakot betörni, ahogy értetlenkedő gazdákat is a saját igazukat bizonygatni: „hiszen csak néhány percre hagytam magára az állatot.”

Nos, tíz perc is végzetes lehet egy nagyon meleg nyári napon, ahol az utastérben a serpenyőbe tett tojás is megsül. De mégis, mit csináljunk, ha egy forró délutánon mindenáron muszáj magunkkal vinni a kutyát?

Mielőtt vásárolni indulunk, érdemes szétnézni, tájékozódni az interneten, hiszen már hazánkban is egyre több az állatbarát bolt és üzlet, ahol szívesen látják kiskedvencünket. Ha megéheznénk, akkor igyekezzünk valamely gyorsétterem autós kiszolgálóegységét használni. Csak behajtunk, fizetünk, ki sem kell szállni a járműből. Esetleg komplexebb ebédre vágyunk? Válasszunk szabadtéri helyet, teraszos étkezdét, nagyon sok az opció.

Kis túlzással bármit tehetünk, csak NE HAGYJUK KUTYÁNKAT ZÁRT TÉRBEN A TŰZŐ NAPON! És erre figyelmeztessük „utastársainkat” is…

Írta: Tóth Krisztián Márk

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;