Vasárnapi estékre:  „Egy kutya hazatér”

Blog :: Quebeck-tipp 2019. február 10., vasárnap 18:54 Egy kutya hazatér, quebeck, Szenvedélyünk a kutya

Kutyás filmek. Szeretve gyűlölt műfaj ez szinte minden gazdi számára, kész érzelmi hullámvasút, ahol bizony gyakran eltörik a mécses. Most itt a legújabb egéritató, az „Egy kutya hazatér” című mozi, amelynek végeztével az első utunk biztosan saját szőrös gyermekünkhöz vezet majd. Filmajánlónk következik!

 

Bár e sorok írója kifejezetten viszolyog a filmekben megszólaló állatoktól, fontos leszögezni, hogy a főszereplő Bella kutyusnak ez nagyon jól áll. Remek a „szinkronhang”, cseppet sem erőltetett, abszolút hozzátesz a dologhoz, kis túlzással valódi képet kapunk arról, vajon mi is játszódik le egy kóborló, hazavágyó eb buksijában. Maga a kutya is zseniálisat alakít, főszereplő lévén alapból emberi társai felé kerekedik, és a karaktere még plusz rátesz erre egy lapáttal. 

A történet tulajdonképpen a megszokott forrásból táplálkozik: adott egy hűséges kutya, akit elszakítanak a szeretett gazdájától, de ő megszökik és hazaindul. Ám az otthon nagyon messze van, hegyen-völgyön, hetedhéthatáron, buktatókon keresztül vezet az út. Elsőre amennyire közhelyesnek tűnhet a történet, olyannyira nem az: a film készítői valami egészen újat húztak elő a cilinderből.

Ott van például a már említett állati beszéd: Bella az útja során sok állattal találkozik, ennek ellenére végig csak ő szólal meg, az ő gondolatait hallja a néző - ez pedig egy olyan üdítő újdonság, ami nagyot dob a film élvezeti értékén. A másik, számunkra örömteli ötlet, hogy ebben a produkcióban valóban az eb viszi el a pálmát, rajta kívül mindenki más csupán mellékszerepet tölt be. Szóval hardcore kutyásoknak és persze a gazdiknak kötelező mű!

Bellát a nagy csatangolása alatt sok kétlábúval hozza össze a sorsa, kedvesekkel és kevésbé jószívűekkel egyaránt. Akár még új otthonra is találhatna, de a szíve és a gazdája iránt táplált feltétlen szeretete továbbviszi őt. A történet gyönyörű környezetben zajlik, és happy end-el zárul, ugyanis Bella végül hazatalál, addigra pedig már jó eséllyel mi is elfogyasztottunk pár csomag papírzsebkendőt. 

Az Egy kutya hazatér valódi családi mozi, amely markáns mélységeivel, és simogató csúcsával együtt tanulságokat is magába foglal. Mese a hűségről, a szeretetről, az igaz barátságról - a kutya szemszögéből. Sírásra hajlamosak, készüljetek fel, éljétek meg a kutyások katarzisát: amikor a reménytelenség után újra kisüt a nap, és előkerül a bundás barát!

 

Írta: Tóth Krisztián Márk
 

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;