Barátok közt, kutyák között - Hajnal János „Kristófot” kérdeztük  

Blog :: Sztárok kutyával 2017. december 07., csütörtök 14:18 barátok közt, kutya, kutyatartás, q-dog

Ki ne ismerné a kultikus magyar filmsorozat tűzoltóját? Hajnal János tehetséges színész, de talán kevesen tudják, hogy felelős gazdiként is jól teljesít. Janival beszélgettünk kutyákról, macskákról, az állattartás szépségeiről. Interjú következik!

 

Milyen kutyusod van most, és milyenek voltak ezelőtt? 
Az első saját kutyám egy hosszúszőrű törpe tacskó keverék volt még gyermekkoromban. Persze mostanság is imádok kutyázni, ezért gyakran vigyázok az egyik barátom labrador uszkár keverékére. Kölyökkorom óta nem volt blökim, mert érzésem szerint nem rendelkeztem volna elég idővel ahhoz, hogy felelősségteljesen tudjak rá figyelni. Aztán idén mégis megtört a jég, hiszen belépett az életembe Tipli, az óriás snauzer!

 

 

Miért éppen kutya? Miért nem cica, papagáj vagy bármi más?
A kutyákat „értem”, velük egy hullámhosszon vagyok. Példának okáért a macskák rettenetesen öntörvényű állatok. Egyszer volt egy macsekom, azt gondoltam, hogy mekkora haverok vagyunk, de mégis megharapott és összekarmolt. (nevet) A madarak aranyosak és kedvesek, szépek is, mégsem érzek ellenálhatatlan késztetést az irányukba. A kutyajellem az, ami mindig nagyon közel állt hozzám.

Színészként biztos nagyon elfoglalt vagy. Hogyan viseli a távolléted a négylábú barátod, mennyi időd jut egy nap vele foglalkozni?
Általában velem van, hiszen a stúdió kifejezetten kutyabarát helynek számít, így jöhet nyugodtan - ezért is mertem bevállalni őt. Igazából csak a forgatások alatt kell nélkülöznie engem, de remekül el van, hiszen nem az egyedüli négylábú ebben a közegben. Emellett a kollégák is imádják, reggelenként jobban várják Tiplit, mint „Kristófot”. Naponta csak néhány órát van egyedül, de esténként sokat játszunk és többször is sétálunk, hiszen nagytestű állat lévén szüksége van erre.

 

 

Sajnos Magyarországon a felelős állattartás kérdése még nem magától értetődő dolog. Mit gondolsz, hogyan vagy mivel lehetne javítani ezen az állapoton?
Véleményem szerint embere válogatja, hogy ki hogyan áll a kérdéshez. Jómagam vidékről származom, ahol az emberek sajnos zömében máshogy értelmezik az állattartás fogalmát. Általánosítás nélkül elmondható, hogy a kutyák nagy része láncra verve, csupán a házőrzésre szakosodva, egy rövidke kifutón tengeti az életét. Ehhez képest pl. fővárosi szinten a környezetemben az ebek a család részét képezik. Felháborítónak, hovatovább állatkínzásnak tartom megkötni a kutyákat, és ha változtatni kívánunk ezen az attitűdön, akkor azt a hasonló rossz beidegződésnél kell elkezdeni. Rá kell arra irányítani a társadalom figyelmét a tényre, hogy mindez helytelen!

 

 

Látott már darabban játszani, vagy akár a tv-ben szerepelni a haverod? Mi volt a reakciója?
Rendszerint elszeparált térben forgatunk, így oda nem kísérhet el. A tévében nem szokott felfigyelni rám, de egyszer Skype-on beszélgettünk és rögtön megismert a kijelzőn! Nagyon mókás volt látni, ahogy csavargatja a kis fejét, és csak néz-néz, de igazából nem tudja, hogy hol vagyok… (nevet)

Az ebek sok-sok megmosolyogtató dologra és dühítő csínyekre is képesek. Nálatok mi volt az, amin a legjobbat nevettél, vagy épp ellenkezőleg, teljesen kiakadtál?
Vicces, mert Tipli nagyon szeret engem védelmezni. Bárki jön hozzám munkaügyben vagy akár barátilag, ő minden mozdulatát figyelemmel kíséri a vendégemnek, akárcsak egy őrszem. És ha valami számára helytelen dolog történik, valaki hirtelen mozdul felém, ő azonnal jelzi, hogy „hé itt vagyok, el a kezekkel a gazdámtól!”
Csínytevés? Tudok ilyen történetet! Körülbelül két hete egy lengyel filmben forgattunk, és napokig alig látott. Reggeltől estig elvoltam, épp csak ebédelni ugrottam haza. Nos, ő ezt a harmadik nap végén megelégelte, így jelzésértékűleg miszlikbe darálta a fotelom egyik párnáját. Gyakorlatilag az egész lakás tele volt vattával, én pedig azóta sem értem, hogyan férhet el ennyi anyag egyetlen huzatban.
De nem tudok rá haragudni, mert imádom! 

 

Vicces kérdéssel zárunk: jómúltkorában egy tv-műsorban együtt szerepeltetek. Terveztek további közös munkát is? 
Egyész biztosan lesz még ilyen alkalom, bár most kamaszodik Tipli, így elsősorban a kutyaiskolában lesz közös jelenésünk. De ez is csak akkor, ha már nem bírok majd vele! 

A Quebeck felajánl egy termékcsomagot Tiplire szabva, mi pedig hamarosan ismét beszélgetni fogunk Janival, hogy a tapasztalatokról érdeklődjünk!      

Írta: Tóth Krisztián Márk

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;