Csányi Sándor - Kutyát tartani mókás dolog

Blog :: Sztárok kutyával 2018. április 05., csütörtök 15:36

Mai beszélgetőpartnerünk egy igazán különleges kutyabarát. Csányi Sándor Jászai Mari díjas színművész, a Magyar Köztársaság Lovagkeresztjével kitüntetett érdemes művésze, akinek karrierjét és filmjeit majd mindenki ismeri. Ám azt csak kevesen tudják, hogy a színjátszás mellett van egy másik nagy szenvedélye is. Kitaláljátok mi az?

 

Nagy kutyás hírében állsz. Miért pont egy németjuhászra esett a választásod?

Régebben shar pei-t tartottam, aki imádnivaló volt, de ugyanakkor nehezen kezelhető. Nagyon fontosnak tartom az engedelmességet, hogy ha a négylábú barátommal társaságba megyünk. Ismert emberként kellemetlen szituációkat tud szülni az, ha nem hallgat rád a kutyád, a shar pei pedig egy nagyon öntörvényű eb. Iskolába jártam vele, magánoktatásra, ennek ellenére, amikor megmakacsolta magát, akkor bizony balhét csinált. A kutyasétáltatás merő konfliktusforrás volt, ha pórázon vezettem, ha szabadon ment, folyton leste a lehetőséget a bunyóra. Ellenben a németjuhász egy ösztönösen együttműködő, jól kezelhető, barátságos és gyerekközpontú kutya - bátran ajánlom mindenkinek.

Bemutatnád olvasóinknak a kedvenced?

Epi névre hallgat, kislányom nevezte el így. Egyszer megkérdeztük őt, ha felnő, lesz-e kutyája, és milyen nevet ad majd neki, erre ő kiköpte: Epi. (nevet) Szóval Epi egy tízhónapos szuka kutyus, sokat foglalkozom vele. Majdnem minden héten meglátogatjuk Csáki Tibor kiképzőt, akitől aztán házifeladatot is kapunk. Imádok a kutyámmal lenni, nagyon jó időtöltés ez, egy igazi szabadidős tevékenység.

Ő kifejezetten családi eb, vagy inkább Csányi Sándor falkatársa, legjobb cimborája?

Minden egyben! Ha egy családban gyerek van, az a legfontosabb, hogy a kutyus a kicsivel jóban legyen. Ez nálunk abszolút működik, mert a kutyában biztosan van egy csipetnyi mazochista hajlam. Amit Luca néha leművel vele, azt más eb nehezen viselné el! (nevet) Eleinte a hovawarton is gondolkodtunk - ami egy hasonlóan családbarát kutya -, de örülök, hogy végül a németjuhász mellett tettük le a voksunk.

Szóval a fülét-farkát húzgálja a kislányom, van, hogy egész nap rohangálnak, de Epi soha nem veszi ezt rossznéven, maximum néha játékosan ráugrál. Igazán szeretik egymást!  

Köztudottan lustának vallod magad. Hogyan tudod ezt összeegyeztetni a kutyatartással?

Muszáj volt ez ellen tenni valamit, és nagyon hasznos a kutyában, hogy mellette nem lustulhatok el teljesen. Hiába van nagy kertünk, ahol kedvére rohangálhat, ezen felül is igényli a rendszeres mozgást és a törődést. Nem lehet úgy állatot tartani, hogy nem foglalkozunk vele eleget, de ez a gazda életére is üdítő hatással bír. Minden reggelem vele indul, napkeltekor kimegyünk az erdőbe játszani és sétálni. Ilyenkor egyhelyben állva dobálom neki a labdákat, ő meg spurizik érte. Kellően lefárasztom, és közben még a lustaság oltárán is áldozok. Engem nagyon kikapcsol és feltölt a kutyázás! 

Gazdiként a nagyobb engedelmesség érdekében van valami gyorsan bevethető cseled a színjátszás ezköztárából?

Legnagyobb bánatomra a kutyákat hidegen hagyja a színészkedés, csakis a tekintélyből értenek. Egy erős jellemet elfogadnak vezérnek, ellenkező esetben viszont nagyon gyorsan a fejedre nőnek. Mi is megvívtuk a kis meccseinket, mire révbe értünk. Néhány hónapos korában jött nála egy fordulópont, ott és akkor mintha mindent elfelejtett volna, amit addig megtanult. Kiskamaszként megnőtt benne a saját akarat, ment amerre látott, nekem pedig igencsak észnél kellett lennem. Azonban egy erősebb póráz, és némi következetes szigor megoldotta a problémát, azóta érzi és elfogadja, sőt tudja is: ha rászólok, annak súlya van, és jó okkal teszem.

Kutyát tartani a világ legviccesebb dolga. Mesélnél nekünk a kiborult Q-Flex esetéről?

Az valóban mókás volt! Amikor Epi hozzánk került, rögtön építettünk neki egy szuper kennelt - ő pedig annak rendje és módja szerint az első adandó alkalommal talált egy rést, és „kirágta” magát! Majd rátalált egy doboz Q-Flexre, és egy az egyben megdézsmálta a havi adagját… És ha azt hiszitek, hogy itt vége van a történetnek, akkor tévedtek, ugyanis egy másik Quebeck termék is hasonló sorsra jutott. 
Azóta feltűnően energikusabb, szebb a szőre, és szófogadóbb is lett! Na de a viccet félretéve, ezekkel a gyógyszermentes termékekkel a túladagolás nem okoz problémát, és a hatásukat sem befolyásolja lényegesen. Azért, ha mód van rá, igyekszem tartani az előirt mennyiséget. 

Egy ideje már használod a termékeinket. Mik a tapasztalatok, milyen összkép alakult ki benned? Jó szívvel ajánlanád a kutyás társaidnak?  

Az első és legfontosabb: ízlik neki! Én azt gondolom, hogy aki igyekszik a gyerekének jót adni, az a kutyájával is hasonlóképpen bánik. Mivel prémium kategóriáról van szó, így nem lehet vele mellé nyúlni. Némi házikoszt és a kutyatáp mellett csakis a ti kiegészítőiteket adjuk neki, és az eredmény nem marad el. Gyönyörű a bundája, és majd kicsattan az egészségtől. Úgy gondolom, ebben a korban a legfontosabb a kellő vitaminbevitel Sok mindent kipróbáltam már, így tudom: ezt a Quebeck termékek adják meg a legmegfelelőbben Epinek!

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;