Egy tévés SPÍLER kutyával - interjú

Blog :: Sztárok kutyával 2018. szeptember 16., vasárnap 17:51 MotoGP, Spíler

Balogh Tamás a szavak embere. Rádiós műsorvezetőként sokáig egy országot szórakoztatott, jelenleg pedig a Spíler TV sportműsoraiban láthatjuk hasonló minőségben. Kevesen tudják, de Tamás óriási kutyabarát is, így nem volt kérdéses, hogy alaposan kifaggatjuk őt a témában!

 

Honnan ered a kutyák szeretete?
 
Vácszentlászlói gyerek vagyok, ott nőttem fel, és egész gyerekkoromban állatokkal voltam körülvéve. Volt jó pár mentett és befogadott kutyusunk, hozzánk szegődött macskák, malac, csirke, és stb… Van egy mondás, hogy a kutya családtag a háznál, míg a macska „csupán” vendég - ezt az ebek hűségére értik, elég csak mélyen belenézni a szemükbe, hogy lássuk, mennyire szeretik és tisztelik az embert. Ezért imádom őket annyira!

Milyen kutyáid vannak, voltak, milyen ebet szeretnél tartani?

Jack Russel terrierünk volt, ez egy igazán vicces és vidám fajta, ugyanakkor egyszerre értelmes és önérzetes is. Jelenleg a budapesti lakásunkban kutyát tartani állatkínzás lenne, sokszor hosszú órákra magára kellene hagynom, ez pedig nem egy vállalható kompromisszum az állatra nézve. Nem is feltétlenül az esetenkénti egyedülléttel van a gond, hanem a megfelelő nagyságú mozgástér - pl. egy nagy kert - hiányával. Majd szeretnénk az agglomerációba költözni, és újra kutyát fogadni a házhoz, de addig sem maradunk négylábú kishaver nélkül, hiszen van egy nagyon cuki dzsungáriai törpehörcsögünk!

Milyen gazdi Balogh Tomi? 

Nagyon megengedő. Elképesztően. Hajlamos vagyok átesni a ló túloldalára, a kutyának nálam mindent szabad. Ezzel nem kellene büszkélkednem, de ha valami rosszat csinál, nekem elég egy megbánó pillantás, és máris le vagyok szerelve. Tipikus elrontható gazdának tartom magam, akinél nem tudni, ki nevel kit! (nevet)

Mindenkinek van vicces, ne adj isten kínos kutyás sztorija. A tiéd, hogyan szól? 

Kiskoromban az utcánkban volt egy Betti névre hallgató rottweiler, aki valahogy mindig kilógott. Mi az utca elején laktunk, a kutya középen, míg a haverom az utca végén. Jól kezdődik, igaz? Ha át akartam menni a barátomhoz, előtte komolyan mérlegre kellett tennem, hogy melyik fáig tudok a leggyorsabban elfutni és felmászni úgy, hogy ne harapjanak a hátsómba. Betti mindig megkergetett, és ami a legjobb az egészben: ugyanezt csinálta akkor is, ha András jött hozzánk. Mikor szóltunk a gazdájának, ő gyorsan megnyugtatott minket: nem bánt AZ. Betti egy öreg kutyus volt, szerintem csakis a rotiknál időskorban gyakran előforduló csípőprobléma miatt sikerült lefutnunk őt.  Sokszor eszünkbe jut a kutya, a helyzet, és jót mulatunk a történeten. Akkor nem volt annyira vicces… (nevet)

Szerinted mivel lehetne javítani a felelős állattartással kapcsolatos hazai morált?

Lehet, hogy most rám vetik azt a bizonyos követ, de én drasztikusabb fellépést javasolnék az állatkínzókkal szemben. Nyilvánvaló, hogy ennek törvényes keretek között kell gátat szabni, mint ahogy az állattartás szabályait is érdemes lenne felülvizsgálni. Ugyanis az az ember, aki egy ragaszkodó, érző, de számára már feleslegessé vált lényt képes kidobni a kocsijából, bajosan lesz hasznos tagja a társadalomnak. Párommal többször gyűjtöttünk be az út mellől ilyen kutyusokat, így tapasztalatból és meggyőződéssel mondom: csak a szigor lehet célravezető. 

Írta: Tóth Krisztián Márk

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;