Irigy Hónaljmirigy - Molnár Imi állati dolgokat mesélt nekünk!

Blog :: Sztárok kutyával 2018. július 10., kedd 00:13 #Szenvedélyünkakutya, Irigy Hónaljmirigy, Molnár Imre, örökbefogadás

Molnár Imre, Bizsu és Baba. Ez a hármasfogat egy igazi boldog falkát képez, melynek vezére Imi, aki követendő felelősségtudattal áll kutyáihoz. Ezúttal az Irigy Hónaljmirigy basszusgitárosával beszélgettünk kötetlenül, ám nagyon is komoly dolgokról!

 

Minek a hatására váltál fanatikus állatvédővé?

Ez mindig is bennem volt valahol. Sok-sok állat vett körül az életem során, nem csupán kutyák, volt tengerimalacunk, kanárink, kétéltűek és halak. Minden, amit el lehet, és minden, amit nem is tudsz elképzelni! (nevet) Ezenkívül mindkét kutyusom menhelyről fogadtam örökbe, ami szintén egy kapcsolódási pont az állatvédelem intézményével. Volt, hogy segítettünk menteni, vagy ha ideiglenes befogadó kellett egy állatnak, azt is bátran vállaltuk. Így alakult ki remek kapcsolat a Tetovált Állatmentőkkel, valamint ennek köszönhetjük a srácokkal (Irigy Hónaljmirigy) a Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetségének jószolgálati követi tisztségét. A világ legszebb dolga, ha az állatok embereken segítenek, és fordítva!

Hogy néznek ki a mindennapjaid, könnyen összeegyeztethető a zenészélet az állattartással? 

Minden összeegyeztethető mindennel, csak kellőképpen akarni kell. Ez jelenleg abban nyilvánul meg, hogy ha a fiúkkal fellépni megyünk, és nagyon marasztalni szeretnének bennünket, nekem általában akkor is muszáj eljönnöm. Otthon éhes szájak várnak, akiknek nem okozhatok csalódást! (nevet) Jó szervezéssel igyekszem minden fronton helytállni, ha pedig végképp nem tudok időben hazakerülni, akkor van ismerős, aki kisegít. 

Mi a Quebecknél azon dolgozunk, hogy a felelős állattartás ne csupán egy eszménykép legyen. Mit gondolsz, hogyan lehetne ösztönözni az embereket, hogy ennek a fontosságát átérezzék?

Szerintem nagyon fontos lenne a menhelyről történő örökbefogadás reklámozása. Lehet, hogy nem vagyok népszerű az ötletemmel, de én az állam helyében még adókedvezményt is adnék annak, aki ilyen formában vesz magához állatot. Emellett folyamatosan sulykolni kellene, hogy hová való és hová nem való kutya, sőt tovább megyek: fajták szintjén kellene ezt elültetni a kollektív köztudatba. Gyakran látok nagytestű kutyát panelházban lakni, és bele sem merek gondolni, hogy ezek a komoly mozgásigényű négylábúak mennyire szenvednek, amíg a gazdi dolgozik. De megvan ennek a fordítottja is, amikor a hatalmas udvaron élő kutyát azért nem viszik sétálni, mert mondván ott a tér, úgyis kifutkározza magát… Kutyakiképzők tartják, és én is ezt vallom: 20%-ban kell tanítani a kutyát, a fennmaradó rész pedig az emberé.

A felelős gazdi preventív szemléletet képvisel a táplálásban is. Te mivel eteted a kutyáid, használsz-e étrendkiegészítőket? 

Jófajta száraztápot kapnak, amit rendszerint összekeverek nagyon finom, magas tápanyagtartalmú konzervhusival. Reggelente lecsúszik nekik egy-egy virsli is. Imádják a „főztöm”, de természetesen használunk kiegészítőket is, legfőképpen fogápolásra. Kényesen figyelek a súlyukra is, az ő érdekükben nem engedem, hogy elszaladjon velük a ló. 

Írta: Tóth Krisztián Márk 

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;