Sipos „Irigy Hónaljmirigy” Tamás: így (ne) neveld a kutyád! – Interjú  

Blog :: Sztárok kutyával 2018. július 02., hétfő 17:35 #Szenvedélyünkakutya, Irigy Hónaljmirigy, kutyatartás, quebeck, Sipos Tamás

Sipos Tamás nem a jégszívéről híres. Magyarország kedvenc poéngyárának frontembere nagyon is emberi, hiszen egy örökbefogadott és egy talált kutyus teszi teljessé az életét. Az Irigy Hónaljmirigy énekesével Orlik Zoltán úr (Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetségének elnöke) közbenjárásával interjúztunk, és ezúttal nem vettük véresen komolyan a szerepünket. Sípos Tomi pedig remek partner volt ebben! 

 

Mindenkinek van egy nagyon vicces kutyás sztorija. A tiéd, hogy néz ki?

A kutyázás önmagában egy vicces felfogást követel az embertől, hiszen ahhoz is jó arcot kell vágni, ha blöki pajtás szétcincálja a legdrágább cipődet. Az egyik kutyám soha az életben semmit sem rágott meg, egyetlen elejtett áldozata mégis az én kedvenc bőrlábbelim lett. Ismétlem magam: sem előtte, sem utána nem bántott semmit, de ott nagyon ráérzett valamire. (nevet) Hogy is szokták ezt mondani? Várj, be is ugrott: az anyagi kár jelentős!

Az ember könnyen esik bele abba a hibába, hogy túl sokat enged meg a kutyáinak. Sipos Tomiéknál ki a főnök? 

Amíg a gyerek meg nem született, a mi életünk is így működött. A kutya tulajdonképpen gyerekpótlék volt, de mikor megérkezett a kislányunk, szegény eb hátrébb szorult. Régebben teljesen úgy kezeltük, mint egy kisdedet, és amivel el lehet rontani, mi azt mind megtettük. A kisebbikkel együtt aludtunk, ő ráadásul nagyon szökős is volt, - ha valahová elindultunk, kilógott és rohant a kocsi után - így muszáj volt mindenhová magunkkal vinni. Mióta megvan a másik kutyus, a kicsi már a saját ágyában alszik, és a szökés kérdése is megoldódott. 

Hogyan neveled őket, milyen gazdi vagy? Szigorú, esetleg épp ellenkezőleg, elnéző és lekenyerezhető?

Határozottan következetlen! (nevet) Nem vagyok egy kutyakiképző típus. Az első kutyánk még semmi problémát nem okozott, neki volt egy hozott tudása, és nem is nagyon kellett tanítgatni. A második ebünk viszont néhányszor meglepett. Különösek a biciklistákat „szerette”, de hála az égnek mára már lehiggadt. Egyébként a két blöki jól kijön egymással, annak ellenére, hogy nem a feltétlen odaadás jellemzi a kapcsolatukat.

Végezetül: mi a legfőbb dolog, amire a kutyáid megtanítottak téged?

Az ismert vicc megvan? Zárd be a feleséged és a kutyád a kocsi csomagtartójába fél órára, majd nézd meg, hogy ki fog neked jobban örülni. De komolyra fordítva a szót, csupa közhelyes, ám nagyon igaz dolgokat tanultam tőlük. Feltétel nélküli szeretetre sarkallnak, azonkívül nekik köszönhetem a rendszert az életemben. Azt a felállást, ami előttük nem feltétlenül volt meg. Nagyot változtatott az életvitelemen, hogy a kutyáim miatt sok dolgot meg kell tenni, haza kell jönni, reggel este sétálni, és még sorolhatnám. Szóval csakis klassz pillanatokat köszönhetek nekik!

Írta: Tóth Krisztián Márk
 

megosztás

Bolt- és Partnerkereső

A Quebeck gyógyszermentes, egészségmegőrző termékei egyre szélesebb körben kaphatóak. Bolt- és partnerkeresőnk segítségével megtalálhatod a közeledben lévő viszonteladó partnereinket és webshophálózatunk tagjait. 

keresés

Viszonteladói és Partner Program

Saját gyártású, speciális egészségmegőrző termékeink forgalmazására Keresünk viszonteladó partnereket magyarországon és külföldön egyaránt, forgalmazói hálózatunk bővítése céljából!

csatlakozás

Blog
;